FishGLOBE – Vi har verifisert og sertifisert den strukturelle integriteten til merden

nov 2, 2021

FishGlobe er verdens største konstruksjon i PE.

Aquastructures har vært med på å sertifisere og å verifisere den strukturelle integriteten til merden. Vi har også sertifisert FishGLOBE AS som leverandør iht. til NYTEK og NS9415.

Arbeidet bestod av global- og lokalanalyser av blant annet skrog, forankringsfester i lastkondisjoner på opptil 50 års miljølaster, slep, løft, sammenstilling. Inspeksjoner har blitt gjennomført for å sikre at sammenstilling av merden er gjort iht. til gjeldende prosedyrer og standarder.

Aquastructures har benyttet sin egenutviklede programvare, AquaSim, til å simulere interaksjonen mellom miljølaster, skrog og innvendig vann/volum.

FishGLOBE er verdens største PE-konstruksjon og skal fylles med 250 tonn postsmolt. FishGLOBE har en totalvekt på 200 tonn og en diameter på over 22 meter. Konseptet er et lukket anlegg fri for lus, og som er bygget i materialer som er 100 % resirkulerbare.